Victor Vazquez: "We gaan nog altijd voor eerste twee"

Vazquez hoopt op boost voor Club

Money time. Twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie staat Club Brugge in Waregem voor een match die misschien wel nog belangrijker is dan de play-offs zelf. Voor Victor Vázquez (26) dé gelegenheid voor blauw-zwart om zich te tonen. ‘We gaan nog altijd voor een plaats bij de eerste twee.”

Twaalf punten bedraagt het verschil al met Essevee, een indrukwekkende kloof voor een ploeg die op papier minder kwaliteiten heeft. Vázquez: “Zulte Waregem is gewoon een goede ploeg die de voorbije maanden punten bleef pakken. Terwijl wij voor de komst van Garrido een dip kenden waarbij we vijf matchen op rij verloren. Dat zijn vijftien punten natuurlijk. Zij verdienen die tweede plaats, maar wij hebben toch het vertrouwen dat we de kwaliteiten hebben om daar ook te staan.”
Niet simpel tegen een ploeg die met 25 tegengoals de beste verdediging heeft en in de zes matchen na Nieuwjaar amper twee tegengoals moest toestaan. “Dat ze zo weinig goals slikken kan een extra motivatie zijn voor ons. Het is aan de middenvelders en de aanvallers - en eigenlijk aan de hele ploeg – om betere oplossingen te vinden.’ Betere oplossingen ook dan tegen Cercle, waar het na rust toch niet vlotte. “We maken ons geen zorgen. Natuurlijk konden die tweede helft tegen Cercle en de laatste tien minuten Anderlecht beter, maar we zitten nu toch op een zeer goede lijn. De coach en wij spelers begrijpen steeds beter wat we van elkaar verlangen.”
Al blijft punten pakken natuurlijk het belangrijkste, beseft ook Vázquez. “We moeten zaterdag proberen te winnen, want dan naderen we drie punten op een rechtstreekse concurrent. En dat kan een boost geven met het oog op de eerste twee plaatsen. Daar gaan we nog altijd voor.”
 

Goleador Bacca

Vázquez kwam ook nog kort terug op de boete die maatje Carlos Bacca heeft gekregen voor het negeren van de uitgestoken hand van Garrido na zijn vervanging in Cercle-Club. “Geen enkele speler is tevreden als hij vervangen wordt, maar het was een slechte reactie. Aan de andere kant: hij heeft zich verontschuldigd en de zaak is al lang vergeten. Hij zal zich wel herpakken. Carlos is belangrijk voor ons, hij is onze ‘goleador’. Dat ik er op de bank zelf ook heel ongelukkig uitzag op de tv-beelden? Het heeft me geraakt om de trainer en zo’n belangrijke ploegmaat in mijn eigen taalzo met elkaar in discussie te zien treden. Dat is niet leuk. Meer was er niet aan de hand.’

Bron: 
Het Laatste Nieuws