Voetbalkraks herdenken Christmas Truce

Afgelopen zaterdag herdachten de Voetbalkraks van Club Brugge al voor het 8ste jaar op rij de Christmas Truce in de Westhoek.

De Voetbalkraks zijn een aangepaste voetbalploeg binnen Club Brugge voor kinderen met autisme, gedrags- en emotioneleproblemen. Naast de wekelijkse voetbaltrainingen worden deze kinderen ook ondergedompeld in heel wat andere thema’s, zoals geschiedenis.

Na een bezoek aan het Christmas Truce Tournament in Ieper, waar onder andere de U12 van Club Brugge aan deelnam, ging de groep richting het gedenkkruis in Ploegsteert waar de kinderen op hun buurt de Christmas Truce overspeelden. De Christmas Truce herdenkt de plotse kerstvrede die in 1914 tijdens de 1ste wereldoorlog ontstond waarbij Duitse en Engelse soldaten tijdens een staakt het vuren geschenken uitwisselde en een onderling wedstrijdje voetbal speelden.

“Het is niet altijd evident om deze kinderen zo’n zware materie bij te brengen. Door hier ter plaatse te zijn en ze zelf de taferelen te laten naspelen wordt dit alles voor hen toch tastbaar.” Trainer Voetbalkraks, Philippe Servais.

Bron: 
Club Brugge K.V.