Garrido: "Kans om stappen te zetten"

Club Brugge speelt tegen Maritimo enkel nog voor de eer en het prijzengeld. "Nu we uitgeschakeld zijn, zal ik sommige spelers extra ritme laten opdoen, zoals Blondel", zegt Club-coach Juan Carlos Garrido.

"We zullen sowieso een sterke ploeg tussen de lijnen brengen. We verdedigen immers onze kleuren, onze stad, onze fans. We moeten in elke match Club Brugge waardig vertegenwoordigen", zegt Garrido.

"Elke match is ook een kans om stappen vooruit te zetten, fysiek en tactisch. De spelers kunnen mij ook tonen wat ze in hun mars hebben. Wat ik van Maritimo verwacht? Ook zij zullen voluit gaan."

Jonathan Blondel zal van Garrido heel wat speelminuten krijgen. De laatste vier wedstrijden moest hij door een schorsing vanaf de tribune volgen.

"Het was enorm frustrerend dat ik het team niet kon helpen", zegt Blondel. "Ik wil zo vlug mogelijk weer een vaste basisplaats afdwingen en mij focussen op de wedstrijden die eraan komen."

Onder Leekens speelde Blondel veel, het worden zijn eerste speelminuten onder Garrido. "Het doet me plezier dat de coach al aangaf dat hij me nodig heeft. Het klopt dat Leekens mij veel vertrouwen gaf, maar voor mij maakt het niet uit wie er trainer is."

"Ik heb in mijn carrière al veel trainers gehad en heb met allen een goede verstandhouding gehad. Vanaf mijn eerste dag bij Club heb ik mij altijd volledig gegeven en dat zal ook altijd zo blijven."

Bron: 
sporza.be