Club gaat met 2-1 onderuit op Maritimo

Club Brugge heeft de Europa League in mineur afgesloten. Blauw-Zwart verloor namelijk zijn laatste wedstrijd in Groep D met 2-1 van Maritimo Funchal. Lior Refaelov kon in de slotfase het vroege openingsdoelpunt ongedaan maken, maar Club kon zich vervolgens niet meer herstellen van het tweede doelpunt dat het direct daarna tegenkreeg.

Juan Carlos Garrido had vooraf aangekondigd dat hij opnieuw zou roteren en voegde effectief de daad bij het woord. Van het team dat zaterdag tegen KV Mechelen startte, behielden alleen Van Acker, Verstraete en Vleminckx hun basisstek. De herstelde Bojan Jorgacevic mocht voor het eerst starten onder Garrido, terwijl Thomas Meunier verrassend begon als rechtsachter. De jonge Waal kreeg achterin het gezelschap van Almebäck, Figueras en Høgli. Voorts kwamen ook Blondel, Refaelov en Tchite in de ploeg.

Blauw-Zwart nam vanaf de openingsminuut de match in handen en dat resulteerde in een paar halve kansen: een schot van Meunier ging naast, Salin pakte een kopbal van Vleminckx en de Maritimodoelman moest ook een kopbal van zijn eigen verdediger Igor Rossi over de deklat tikken.

De thuisploeg herstelde op het kwartier het evenwicht en dat leidde helaas ook tot de 1-0: een poging van Joao Guilherme ging eerst nog naast, maar even later kopte Gonçalo Abreu een hoekschop van Luis Olim binnen. Dat doelpunt leek de Bruggelingen de adem af te snijden, want ze slaagden er niet meer in om doelrijpe kansen af te dwingen. Tchite en Refaelov deden verwoede pogingen om zich door te zetten, maar liepen zich steevast te pletter op de thuisdefensie.

Na de pauze wijzigde het spelbeeld aanvankelijk niet. Maritimo ving Club rustig op en loerde intussen op de counter. Zo moest Jorgacevic redding brengen op een schot van Sami en ging een vrije trap van Joao Guilherme net naast. Op het uur schakelden de Bruggelingen dan toch een versnelling hoger en dat leidde meteen ook tot gevaar: een kopbal van Vleminckx werd afgeblokt, Salin pareerde een harde knal van Tchite en Verstraete kon zijn omhaal niet kadreren.

Twintig minuten voor tijd bracht Garrido eerst Odjidja en daarna Donk en Lestienne in. Blondel, Van Acker en Tchite gingen naar de kant. Met name Odjidja leek meer vaart in het Brugse spel te brengen en vijf minuten leidde dat ook tot de gelijkmaker. Adilson beging handspel in de zestien meter en de Oekraïnse ref Boiko wees naar de stip. Lior Refaelov nam zijn verantwoordelijkheid en knalde de 1-1 binnen.

De Brugse vreugde was evenwel van korte duur, want amper een minuut later klommen de Portugezen opnieuw op voorsprong. De ingevallen Heldon dook plots op in de rug van de Brugse defensie en kopte van dichtbij de 2-1 binnen. Club probeerde daarna nog gelijk te maken, maar doelman Salin bracht redding op een schot van Refaelov. Door deze nederlaag sluit Blauw-Zwart Groep D af op de laatste plaats.

Bron: 
Club Brugge K.V.