Club Brugge verliest ook een overbodige match

Club Brugge heeft zijn laatste wedstrijd in de Europa League verloren. Op het veld van Maritimo speelde het een draak van een match en slikte twee goals (2-1). Club eindigt zo op de laatste plaats in groep D. Bordeaux en Newcastle waren al zeker van de volgende ronde. Dat duel eindigde op 2-0 voor de Fransen.

In een leeg stadion, op enkele honderden meters van de geboorteplaats van Cristiano Ronaldo, wilde Club Europa graag uitzwaaien in stijl, maar daar kwam niks van in huis.

Coach Juan Carlos Garrido hield Donk, Odjidja, Lestienne, Hoefkens en Jørgensen op de bank, maar hun vervangers kregen er geen vaart in.  Maritimo stelde evenmin zijn sterkste elftal op. Het logische gevolg: een wedstrijd zonder animo.

De Portugezen lieten Club combineren, maar meer ook niet. Op een hoekschop prikten ze, want Gonçalo kopte de 1-0 tegen het net. Club kreeg werkelijk niks klaar en zo gleed de wedstrijd de afgrond in.

Na de rust zat het venijn in de staart. Met Odjidja, Donk en Lestienne in de ploeg wilde Club wel, maar aan kansen raken was te veel gevraagd. Tot de bal op de stip ging na hands van een Portugees. Refaelov maakte de 1-1 in de 85e minuut.

Garrido spoorde zijn manschappen naar voren om voluit voor winst te gaan, maar Club kreeg meteen daarna het deksel op de neus. Meunier liet Heldon te veel vrijheid en die kopte de al duikend de 2-1 binnen. Club droop - nog maar eens dit seizoen - geruisloos af.

Bron: 
Sporza