Brugse trein blijft boemelen in Funchal

Club Brugge slaagt er maar niet in om de malaise te keren. De Bruggelingen verloren in hun laatste groepswedstrijd van de Europa League met 2-1 van het bescheiden Maritimo Funchal. Clubcoach Garrido experimenteerde met een onuitgegeven elftal, maar een gebrek aan beleving brak de Bruggelingen opnieuw zuur op. Daardoor eindigt Club als laatste in groep D.

De wedstrijd was er eentje voor de statistieken, aangezien beide ploegen zich al niet meer konden plaatsen voor de zestiende finales. Blauw-Zwart kwam dan ook niet met zijn sterkste opstelling aan de aftrap en coach Juan Carlos Garrido liet onder meer Donk, Lestienne en Odjidja op de bank. Maritimo klom na achttien minuten op voorsprong via Gonçalo Abreu, die na een hoekschop de openingstreffer ongehinderd voorbij doelman Jorgacevic mocht koppen.

Na de pauze probeerde Club de bakens te verzetten, maar tot echte kansen leidde dat niet. Vlak voor affluiten viel de Brugse gelijkmaker dan ook uit de lucht. Na handspel van Adilson ging de bal op de stip, Refaelov faalde niet. De partij leek alsnog op een gelijkspel te eindigen, maar dat was buiten de ingevallen Heldon gerekend. Hij kopte twee minuten na de 1-1 de 2-1 tegen de Brugse touwen.

In de andere partij in groep D klopte het Franse Bordeaux het Engelse Newcastle met 2-0, dankzij twee doelpunten van Diabaté. Les Girondins worden zo groepswinnaar met dertien punten, de Magpies eindigen als tweede met negen punten, Maritimo wordt derde met zes punten, Club Brugge vierde en laatste met vier punten. Maritimo en Club zijn Europees uitgeschakeld.

Bron: 
Het Nieuwsblad