Blondel: “Blij dat ik er opnieuw bij ben”

Juan Carlos Garrido gunt Jonathan Blondel morgenavond tegen Maritimo Funchal opnieuw speelgelegenheid. De middenvelder miste wegens schorsing de voorbije drie competitiewedstrijden en de bekerwedstrijd tegen Cercle. De Ploegsteertenaar staat bijgevolg te popelen om opnieuw in actie te komen.

“Ik ben blij dat ik opnieuw bij de groep kan zijn en dat ik morgen ritme op kan doen. We hebben niets meer te winnen of te verliezen, maar dat impliceert niet dat we deze wedstrijd daarom met een korreltje zout moeten nemen. Elke Europese match is belangrijk en vormt een ideale kans om je te tonen aan de buitenwereld. Er zullen morgen misschien maar 3000 mensen komen kijken, maar dat betekent nog niet dat we dit als een oefenwedstrijd moeten aanschouwen.”

De voorbije weken moest Blondel toezien hoe Club het zowel in de Beker als in de competitie liet afweten. “Die schorsing van vier wedstrijden was volgens mij overdreven. Bovendien was het enorm frustrerend dat ik het team niet kon helpen. Er is intussen veel gebeurd, maar het heeft geen zin meer om daar nog bij stil te staan. Vanaf nu moeten we vooruit kijken. Ik wil zo vlug mogelijk weer een vaste basisplaats afdwingen en mij focussen op de wedstrijden die eraan komen. Het komt er nu op aan om zo vlug mogelijk een reeks zeges neer te zetten. Op winterstage krijgt de coach dan de kans om dit team klaar te stomen voor het slot van de competitie en de play-offs.”

Jonathan Blondel lag duidelijk in de bovenste schuif bij Georges Leekens, maar ook Juan Carlos Garrido liet intussen al doorschemeren dat de middenvelder een heel belangrijke speler in zijn team is. “Het doet me plezier dat de coach al aangaf dat hij me nodig heeft. Het klopt dat Leekens mij veel vertrouwen gaf, maar voor mij maakt het niet uit wie er trainer is. Ik heb in mijn carrière al veel trainers gehad en heb met allen een goede verstandhouding gehad. Vanaf mijn eerste dag bij Club heb ik mij altijd volledig gegeven en dat zal ook altijd zo blijven.”

Bron: 
Club Brugge K.V.

Reacties

Wij ook Joe, wij ook!

4 matchen was sowieso overdreven... En ja, wat hebben we Joe gemist...

bedankt joe hadden we er maar zo een paar meer bij club zoals u.