112.831 kijkers voor Club-Dortmund uit 1987

Canvas heeft het uitstekende idee opgevat om sportwedstrijden uit de oude doos nog eens integraal opnieuw uit te zenden. Dinsdag was het de beurt aan Club Brugge-Dortmund, de historische wedstrijd uit de UEFA Cup die Club won met 5-0 nadat het in de heenwedstrijd met 3-0 van de Duitsers had verloren.

Neen, het was geen jennen van de VRT om de dit seizoen flink op de proef gestelde Club-fans te tonen hoe er vroeger nog wel successen werden behaald. De reden was een verjaardag: het was immers precies 25j aar geleden dat het legendarische duel werd gespeeld in wat toen nog Olympia heette.

De heruitzending werd flink gesmaakt want ondanks het late uitzenduur keken 112.831 kijkers naar de wedstrijd, goed voor een marktaandeel van 16,5 procent. Opvallend was het hoge tempo waarin de match werd gespeeld. Toen heette het nog gewoon ‘veel stoorwerk', nu zouden ze zeggen dat er ‘veel druk op de bal' was. Mooie truitjes ook. Mooiere doelen, met die gebogen ijzeren staken in de zijnetten. Club was een topteam met namen als klokken zoals Jan Ceulemans, Ronny Rosenthal, Franky Van der Elst, Marc Degryse,...

Het was echt zo'n match waardoor mensen supporter werden van Club Brugge.

Bron: 
Nieuwsblad

Reacties

En die tijd komt terug, daar ben ik van overtuigd. Com'on Bruges!