In memoriam: François Sterchele

 

 

8 mei 2008. Elke Clubfan weet nog perfect hoe hij op die dag het nieuws vernam dat François Sterchele was omgekomen bij een auto-ongeval. Ongeloof, woede, verdriet, wanhoop ... alle gevoelens passeerden in een razend tempo. En voor velen was het nieuws pas echt waar toen men andere rouwende Clubfans ontmoette aan het stadion.

 

In de volgende dagen verwerkte de Clubfamilie dit enorme verlies. Niemand bleef onberoerd bij het afscheid van een superspeler en een supermens. Zijn lach, zijn handgebaar, ... mijmerend zag iedereen Cois terug op het veld lopen. Maar het zou voor altijd slechts een mooie herinnering blijven.

 

Ondertussen zijn we 2 jaar verder. De Clubfans eren François nog steeds bij elke wedstrijd door te applaudiseren tijdens de minuut waarop de "23" op de stadionklok verschijnt.
In de kleedkamer blijft het kastje met nummer 23 ook eeuwig dat van Cois.

 

Cois willen en kunnen we nooit vergeten. Daarom reserveren we op deze Blue Army site een plaatsje voor Cois waar we hem willen blijven eren. Hier hebben we alle materiaal verzameld dat we van hem konden terugvinden.

 

We missen je nog altijd, Cois. Vergeten doen we je nooit. We hopen dat we met ons eerbetoon hier op de site je herinnering levendig houden en voor elke Clubfan een plaatsje hebben gemaakt waarin hij af en toe wat troost vindt. Hier kunnen we terugdenken aan jouw lach, jouw handje, en aan het moment waarop we allemaal samen als één grote familie van jou afscheid namen.

 

Rust in vrede, Coiske.

 

 

 

We hebben heel wat materiaal op deze site verzameld om de herinnering aan Cois levendig te houden. Hieronder vind je de links naar verschillende foto-albums, video's, nieuwsberichten enz.

 

 

 

(Klik op de banner hierboven om alle foto's van Cois te bekijken)

 

 

(Klik op de banner hierboven om alle video's van Cois te bekijken)

 

 

(Klik op de banner hierboven om naar het dossier van François te gaan)

In dit dossier vind je een overzicht van de nieuwsberichten over Cois.

 

 

We hebben ook nog een paar speciale pagina's rond het overlijden van Cois:

 

 

  • Een beklijvend interview met impressies van de eerste dagen volgend op 8 mei 2008. Aan het woord ‘eerstelijnszorgers' Jan Declercq (veiligheidsverantwoordelijke), Joost Depreux (adjunct-veiligheidsverantwoordelijke) en Luc Verweirder (communicatie/ombudsman en pr). Een reconstructie van drie dagen blauw-zwart verdriet.

 

 

 

Traditioneel  verschijnt het laatste Blue Army fanzine van het seizoen eind mei. Toen we het nieuws van het overlijden van Cois vernamen, werd  meteen beslist om het mei-nummer aan hem te wijden. De deadline voor het indienen van de artikels was eigenlijk net verstreken, zodat een groot deel van het fanzine opnieuw geschreven moest worden. Maar het fanzine-team vond het een plicht om van dit nummer een heel mooi eerbetoon te maken. We hebben enkele dagen keihard moeten werken aan aangepaste teksten en foto's, maar het was het minste wat we nog konden doen voor Coiske.
Hier kan je deze speciale editie van het fanzine lezen.

 

Eerder dat seizoen verscheen in een fanzine een uitgebreid interview met François.
Dit fanzine kan je hier nalezen.

 

 

 

Dit is het fanzine met het interview

met Cois

Dit is het speciale fanzine dat net na de dood van François verscheen

Reacties

Ben onlangs begonnen met neer te schrijven hoe ik die dag(en) beleefd heb. Stond er zelf van versteld hoe gedetailleerd ik mij alles nog herinner.
I'll never forget.

ik vind het heel erg voor sterhele dat hij dood is.