Columns

10/03/2015 - 08:51

Club verliest de supercup in Gent, ach het is maar een oefenmatch… Club verliest tegen Sint Truiden…godverdomme het zal toch geen waar zijn?

Nee, rustig blijven, dit seizoen boeien we ons niet meer op in de normale competitie, het seizoen begint – helaas – pas echt bij de onnozele play-offs…

Club verliest in Athene, oké uitgangspositie is goed

Club wint tegen KV Mechelen en tegen Panathinaikos. Ha, nu zijn we vertrokken!

Ik ben aan zee, rustig op het strand, en mijn telefoon gaat af. Fucking Man United! Jullie loten Man u!! Hart in overdrive, verlof aanvragen en bang afwachten of er plaatsje vrij op een supportersbus. Yes, we zijn erbij!

0-1   op Old Traffond, in mijn armen knijpen, is this for real?
3-1 verliezen tegen de Engelse topclub en ontgoocheling overheerst? Perfect!
Thuismatch 0-4 de boot in, bam…voetjes op de grond

Vier dagen later, 7-1 tegen de rivaal uit Luik, we zweven weer even

Verlies tegen Moeskroen en een vernedering in Napels, miljaarde Club, hoe zit het???

Vijf goals later tegen Beveren, een bekerronde verder en een moeilijke verplaatsing naar Lokeren overleefd, oké dit zit weer goed

Donderdagavond 01/10 omstreeks 22u45…FC Midtjylland begot…wat meer kan ik erover zeggen?

Club Brugge, seizoen 2015-2016, even onvoorspelbaar als het weer (ik wou vrouw typen maar ach, na het Egyptische incidentje in Brussel…)

Mijn voornemen om mij niet druk te maken tot de play offs? In de vuilbak, naast een leeg bekertje waar smakeloos alcoholvrije troep inzat.

Weer vijf jaar van mijn leven kwijt op een paar maanden…

Komaan Blauw Zwart
BT

09/14/2015 - 20:21

Ja, het zou best wel kunnen dat het heel veel, zoniet alles, met mijn afkomst te maken heeft. Want wij, Aalstenaars, hebben niet de gewoonte om ergens doekjes om te winden. Ik zou zelfs meer zeggen, wij zijn nogal recht voor de raap. En we kunnen ook niet ontkennen dat wij net iets vaker dan het Vlaamse gemiddelde verkleedpartijtjes organiseren en frequenteren. Met een jaarlijks hoogtepunt in het begin van de krokusvakantie heeft de doorsnee ajuin wel wat ervaring in de zoektocht naar een pruik, een kleed en, jawel, een geschikt paar borsten.

De tijd lijkt me rijp om dit ritueel naar Brugge te verplaatsen. Het exacte tijdstip moet nog door de bobo’s van de voetbalbond vastgeklikt worden, maar het ziet er naar uit dat jullie zondag 20 december, ergens kort na de middag, in de agenda’s mogen noteren.  Zet jullie schrap voor een memorabel feest: “de grote blauwzwarte Boerinnendag”.

meer
08/12/2015 - 18:13

Het allerdiepste der dieptepunten in de verdeling van de tickets voor Europese en andere wedstrijden van Club Brugge is bereikt. Het is woensdagmiddag 14u. en aan het Jan Breydelstadion staan nu al mensen aan te schuiven om één van de resterende vierhonderd tickets voor de verplaatsing naar Manchester volgende week dinsdag op de kop te kunnen tikken. Tickets die vanaf morgenvroeg, donderdag 13/08 om tien uur, verkocht worden. Het ziet er dus naar uit dat flink wat Clubfans de nacht in de buurt van hun favoriete stadion zullen doorbrengen in de hoop volgende week hun blauwzwarte helden te kunnen aanmoedigen.

meer
05/24/2015 - 18:22

Het doek is gevallen over het seizoen 2014-’15.

AA Gent, dat 17 matchen minder speelde dan Club en amper 1 week op kop stond, werd kampioen. Oververdiend volgens de media, niet voor mij.
Club Brugge is de morele winnaar van deze voetbaljaargang. Over een gans seizoen kan blauw-zwart pronken met:

  1. het meeste aantal punten (zonder die idiote halvering)
  2. het meeste aantal gewonnen matchen
  3. het beste doelpuntensaldo

In gelijk welke andere competitie in Europa had Club dit seizoen zijn 14e titel gepakt. Maar dit is België. Het land van de PO’s, waar de voetbalbond en journalisten bepalen wie de Gouden Schoen wint en de politiek beslist wie wel (Rode Duivels en nek) en wie niet (Club) een nieuw stadion krijgt.

meer
03/29/2015 - 11:25

Een prijs winnen. Het doet wat met een mens. Eén week na de gewonnen bekerfinale schuim ik nog elke dag enthousiast het internet af op zoek naar filmpjes en foto’s van deze memorabele dag. Het doelpunt van Rafa heb ik al ontelbare keren herbekeken, het commentaar van Peter van den Bempt bij die goal is mijn nieuwe ringtone, de slow motion beelden van Clubtv blijven voor een krop in de keel  zorgen en de beelden van die kartonnen beker die na de winninggoal in het mauve vak in de lucht wordt gekatapulteerd doen me telkens gieren. Ik overweeg zelfs een bezoek aan de dokter. Die glimlach krijg ik niet meer van mijn gezicht.

meer
03/29/2015 - 10:14

Zaterdagmorgen 6u. Opstaan, ongewoon vroeg voor een zaterdagmorgen maar daarom niet met de moed in de schoenen. Het zou de start betekenen van een bekerweekend. Een weekend waarin hoop meer dan het leeuwendeel van de gevoelens op zich zou nemen. De start van een dag vol dingen die mis kunnen gaan, maar waarvan we hopen hem af te sluiten zoals zovele dagen alreeds gepasseerd: vermoeid maar trots.

Verzamelen aan Jan Breydel om 7u. De zon kwam er lekker door piepen, Frank Deboosere moest nog even wachten met zijn buien. De afspraak op ‘de Heizel’ om 8u15 halen we, in kolonne naar Brussel. Een team van een kleine 30 man sterk in het zog van de bestelwagen met dat erin wat voor ons op dat moment het hoogste goed is: de tifo-benodigdheden. Dozen vol blaadjes in prachtige kleuren, dozen vol plakband en ja hoor, koffiekoeken!
 

meer
03/23/2015 - 12:47

In 2007 kon ik er helaas niet bij zijn. Sindsdien droom ik jaarlijks van een CUPFINAL op de Heizel. Telkens echter de nek omgewrongen. Jaar na jaar in januari het Autosalon bezoeken, een blik werpen op dat Heizelstadion en hopen: laat ons hier dit jaar eens de finale voor de beker spelen met Club. Het mocht nooit zijn.

Tot dit jaar. Die loting. Gunstig. De trip naar Kortrijk overleven en de weg naar de finale lag open. Waar we het er de voorbije vijf jaar telkens moeilijk hadden en vaak verloren, veegden we ze voor die belangrijke bekermatch gewoon weg: 0-3. Zou het dan toch dit jaar? We zouden toch in twee wedstrijden wel voorbij Mechelen en Cercle raken, niet? Het werd toch nog verdomd spannend tegen die eerste. Mechele tegen Mechelen. Minuut 92. Het stond dan al in de sterren geschreven.

meer
01/28/2015 - 18:43

Terug van nooit weggeweest: de Bond der Incompetenten. Het zootje ongeregeld die ons Belgisch voetbal in goede banen moet leiden. Voorlopig is dat beperkt tot lijden. Eén van m'n eerste blogs hier op Blue-Army ging er reeds over, en in januari 2010 schreef ik er een eerste keer over op m'n inmiddels ter ziele gegane persoonlijke blog. De ergernissen toen waren nog beperkt tot dubieuze beslissingen omtrent schorsingen van spelers, en het invoeren van een nog steeds compleet idiote competitiehervorming met oefenwedstrijden tot ergens halfweg maart en vervolgens tien wedstrijden competitie. Het bleef sindsdien lang stil in de media over onze vrienden, maar achter de schermen werkten ze grondig verder...

meer
12/20/2014 - 17:19

We schrijven 2 november, 2013. Anderhalve maand na de komst van ‘kampioenenmaker’ Michel Preud’homme heeft Club net 0 op 9 behaald. Het derbyverlies 2 dagen voordien weegt zo zwaar door dat een 150 die-hards die zaterdagmorgen beslissen om de gesloten training te verstoren. Omringd door een horde misnoegde fans bijt voorzitter Verhaeghe fel van zich af: “Ik heb maar 1 doel voor ogen: ik wil van Club Brugge een duurzame topploeg in België maken.” Hoongelach is zijn deel. Het ongeloof wordt nog aangezwengeld wanneer technisch directeur Arnar Gretarsson, die de voorzitter op het oefenveld flankeert, de transfers van Vlachos, Fourlanos en Monteiro verdedigt als ‘talenten voor de toekomst’. 

meer
12/03/2014 - 11:45

Wat waren het plezante laatste weken als Club supporter. Voor de Club familie in het algemeen, met steeds beter voetbal en leuke resultaten. Maar ook voor mezelf en m’n maten / mede Club abonnees. Bruhhe Boys havin’ a party. Het was enkele keren van toepassing de laatste weken. Ik denk aan de in het verleden wel eens tegenvallende verplaatsing naar Moeskroen, waar we deze keer een prachtige pot voetbal kregen en met 1-4 in het bier konden vliegen na de match. Ik denk aan de 0-4 op Kopenhagen, de daaropvolgende 5-0 thuis tegen Westerlo, alsook de 4-2 overwinning tegen Waasland-Beveren. De laattijdige 2-2 tegen die van Brussel werd ook op het nodige gejuich onthaald. Met een dubbel gevoel echter, want eigenlijk moest het daar aan de rust altijd 1-3 staan. Maar gezien de omstandigheden, werd het punt alsnog stevig gevierd.

meer